OPREMA I REKVIZITI ZA VJEŽBANJE
Što odjenuti, obuti i ponijeti na vježbanje


ODJEĆA - važno da se osjećate ugodno i nesputano

Odjeća za vježbanje ne treba biti najnoviji „modni krik“, niti nešto posebno za što ćete izdvojiti velika sredstva. Važno je da se u odabranoj odjeći osjećate ugodno i nesputano. Možete vježbati u trenirkama, tajicama, bickama..., a za gornji dio možete odabrati razne majice sa ili bez rukava, topiće – kratke ili one koji pokrivaju trbuh. Žene bi trebale nositi dovoljno čvrst grudnjak koji će omogućiti ugodnije vježbanje (ima ih posebno dizajniranih za sport).

Budući da se na vježbanju znojimo, pogodnija je odjeća od materijala koji omogućavaju isparavanje - suvremeni materijali su ipak puno bolji od klasičnih, starih pamučnih majica koje upiju znoj i nakon smanjenja intenziteta hlade vaše tijelo. U hladnija vremena preporučujemo da ponesete majicu ili gornji dio trenirke dugih rukava kako biste zadržali toplinu tijela nakon smanjenja intenziteta vježbanja.

OBUĆA - najvažniji dio opreme. Ne štedite na tenisicama i nek su uvijek čiste

Za programe u kojima se puno kreće, pa čak i hoda, potrebne su odgovarajuće tenisice. Ako u nešto želite investirati, kupite adekvatnu, dobru sportsku obuću. Birajte je na osnovu aktivnosti, ali i svog tipa stopala. Danas se na tržištu nude razne tenisice sa specifičnim karakteristikama potplata za travnate, dvoranske i razne druge podloge, specifične savitljivosti, čvrstoće, prozračnosti i visine namjenjene upravo određenoj sportskoj aktivnosti.

Izbjegavajte obuću sasvim ravnog potplata. Pravilno odabrana i prilagođena individualnim potrebama, dobra tenisica može smanjiti vjerojatnost nastanka oštećenja ili ozljeda (smanjuju stres na stopala, skočne zglobove, koljena, kukove i kralježnicu). Bolje su one sa sustavom zračnih komora ili gelom u potplatu jer bolje amortiziraju udarce. Kad uočite da su se tenisice izlizale, nagnule na jednu stranu, deformirale ili ispucale, vrijeme je da ih zamijenite novima. Treba ih redovito održavati, čistiti i sušiti. Vježbanje u zatvorenom prostoru zahtjeva čiste tenisice kako se u dvoranu za vježbanje ne bi unosila nečistoća.

Za program Pilatesa možete nabaviti posebne šlapice koje omogućavaju savitljivost stopala, ali možete vježbati i u čarapama ili bosi što i prakticira većina vježbača.

OSTALA OPREMA - prostirke i rekviziti

Na vježbanje je obavezno ponijeti ručnik koji se stavlja na prostirku. Obzirom na epidemiološke mjere to bi trebao biti veći ručnik koji prekriva cijelu prostirku, a najbolje bi bilo korištenje svoje prostirke i većeg ručnika.
Mi naše prostirke redovito dezinficiramo i čistimo kao i sve ostale rekvizite.

Svakako preporučamo nošenje bočica s vodom ili izotoničkim napitkom kako biste tijekom vježbanja mogli nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Poželjno je i ponijeti opremu za presvlačenje kako ne biste znojni izlazili van.
Važno je da ponesete osmijeh, a za treninge i dobro raspoloženje pobrinut ćemo se mi!

ONLINE VJEŽBANJE

Ako ste se odlučili za online vježbanje ili kombinaciju dvorane i online vježbanja važno je da kod kuće imate nešto prostora, nešto rekvizita, dobru internetsku vezu i uređaj preko kojeg ćete pristupiti treningu. Mi radimo isključivo live treninge u realnom vremenu preko Zoom platforme što znači da ćete cijeli trening vježbati uz voditelja.
Više o online treningu, kako se spojiti i koristiti Zoom aplikaciju možete pročitati ovdjeKONTAKT


mail
facebook kontakt-lokacija